Begynderhold i syning

Holdet for dig som ønsker at lære at sy, og som måske ikke har syet siden håndarbejdstimerne i folkeskolen, men som ønsker at lære at sy lettere ting til at starte med. Måske vil du gerne lære hvordan du lige ordner en dug som er gået op i sømmen eller som skal kortes af eller måske du ønsker at lære at sy til dig selv eller andre familiemedlemmer.

Det som du kan forvente at lære her på dette begynder hold er:

Betjening af en husholdnings symaskine, som kan alle de almindelige ting så som ”lige-ud-sting”, zig zag, knaphuller samt andre nyttige sting. Du får også lært hvad du skal bruge de forskellige sting typer til. Vi syer på ”Brother 1600” maskiner, som er den nyeste maskine fra Brother og som er kendt for at være en stærk og let betjeningsvenlig maskine. Vi kommer i gang med at sy, ved at gennemgå forskellige syøvelser, så alle bliver fortrolige med maskinen, inden vi kan gå i gang med Jeres egne projekter.  

Du får lært at aflæse et snitmønster, dvs. hvordan tjekker man sværhedsgraden, hvordan tegnes mønstret af og hvor og hvordan lægger man sømrum til.

Du får lært hvordan du lægger dit mønster den rigtige vej på stoffet, så det følger trådretningen samt hvilke afmærkninger som er vigtige at få markeret og hvordan du derefter får det klippet i stof.

Du får hjælp bedst mulig hjælp til at sy en eller flere ting til dig selv, men selvfølgeligt med fokus på at du selv skal udføre det, efter gennemgangen som beskrevet ovenfor. Her på begynder kurset er det en god ide at gå efter de letteste mønstre/sværhedsgrader både ift. mønstre og materialer, sådan at alle får det bedste ud af det. Man skal lære at kravle før man kan gå.

I løbet af første kursusdag får jeg talt med alle om, hvad hver især skal indkøbe ift. mønster og stof samt evt. tilbehør og tråd til 2. kursusdag.

Jeg har gode stofsakse, opsprættere samt andet tilbehør til udlån.

Føler du at nogle af ovenstående ting lyder som ”sort snak” så er jeg sikker på at det er det rette hold for dig. Du skal blot have motovation til at lære at sy.

Holdet afholdes over 4 tirsdage

starter d. 6 april kl 10:00 til 13:00

prisen er 1895 kr